Ρωσία: Συνδέει τις διαπιστεύσεις σε δυτικά ΜΜΕ με τη «συμπεριφορά» των δημοσιογράφους τους
Ανανεώθηκε:
Η Ρωσία, μετέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, πως πρόκειται να λαμβάνει υπόψη τη συμπεριφορά δυτικών μέσων ενημέρωσης και τη στάση τους προς τους Ρώσους δημοσιογράφους στο εξωτερικό, όταν θα αποφασίζει αν θα δώσει διαπίστευση στους δημοσιογράφους τους για μεγάλες συναντήσεις.
Δημοσιογράφοι από χώρες που η Ρωσία αποκαλεί «εχθρικές» δεν έλαβαν διαπίστευση για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που είναι σε εξέλιξη.
Απαντώντας σε ερώτηση αν η Μόσχα θα επιτρέψει σε Δυτικούς δημοσιογράφους να καλύπτουν φόρουμ στη Ρωσία στο μέλλον, ο Πεσκόφ είπε: «Ας δούμε ποιο θα είναι το καθεστώς, πώς θα συμπεριφερθούν (τα ξένα ΜΜΕ)».
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως το θέμα της χορήγησης διαπιστεύσεων θα εξαρτηθεί επίσης από το ποια μεταχείριση έχουν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι σε "εχθρικές" χώρες. Η Μόσχα χρησιμοποιεί αυτή την ετικέτα για χώρες που επέβαλαν κυρώσεις εξαιτίας αυτού που η Μόσχα αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρησή της" στην Ουκρανία.
«Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση προς τους δημοσιογράφους μας σε ξένες εχθρικές χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το TASS.
«Δεν θα είναι πλέον τα συνηθισμένα. Θα είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε (τους Δυτικούς δημοσιογράφους), αλλά δεν θα ανεχθούμε τέτοια μεταχείριση για τους δημοσιογράφους μας στο εξωτερικό», είπε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πούτιν: Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν χρειάζεται...
Πούτιν για Ζελένσκι: Είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια το Brent - Μέχρι τις 31 Αυγούστου η επιδότηση στο diesel
08:35
«Spider-Man: Brand New Day»: Όλα τα κρυμμένα spoiler και οι επιπτώσεις για το μέλλον του MCU
08:26
Κυψέλη: Απολογείται σήμερα ο 26χρονος για την δολοφονία της 38χρονης που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα
08:16
Timelapse βίντεο καταγράφει την εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας στον Κιθαιρώνα
08:05