ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Πέθανε για... δεύτερη φορά η γυναίκα που βγήκε ζωντανή από φέρετρο

Ισημερινός: Πέθανε για... δεύτερη φορά η γυναίκα που βγήκε ζωντανή από φέρετρο
Φωτογραφία αρχείου screen grab/ video

Μια 76χρονη γυναίκα που είχε κηρυχθεί νεκρή και αιφνιδίασε τους συγγενείς της χτυπώντας το φέρετρό της κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας στη μνήμη της πριν λίγες μέρες, πέθανε μετά από επτά ημέρες στην εντατική.

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι η Bella Montoya πέθανε από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο αφότου πέρασε μια εβδομάδα στην εντατική. Πρόσθεσε ότι ήταν υπό «διαρκή επιτήρηση», αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική έρευνα γύρω από την υπόθεση.

Ο Gilberto Barbera Montoya, ο γιος της, είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη καμία αναφορά από τις αρχές σχετικά με την ιατρική εξήγηση του τι συνέβη και προειδοποίησε ότι τα πράγματα «δεν πρόκειται να μείνουν έτσι». Πρόσθεσε ότι η αδερφή της νεκρής γυναίκας παραπονέθηκε επίσημα για το περιστατικό, προσπαθώντας να εντοπίσει αρχικά τον γιατρό που την κήρυξε νεκρή.

Η σορός της ηλικιωμένης, η οποία ήταν συνταξιούχος νοσοκόμα, βρίσκονται στο ίδιο γραφείο τελετών όπου ξύπνησε. Ο γιος της είπε στο AP ότι θα ταφεί σε δημόσιο νεκροταφείο.

Μια τεχνική επιτροπή έχει σχηματιστεί για να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το νοσοκομείο εκδίδει πιστοποιητικά θανάτου, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ