Ποδοπάτημα σε συναυλία στη Βολιβία – Μία νεκρή, επτά τραυματίες
Ανανεώθηκε:
Τραγωδία εκτυλίχθηκε σε συναυλία στη νοτιοανατολική Βολιβία, όπου μια δεκαεπτάχρονη έχασε τη ζωή της και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα.
Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 17/06, κατά τη διάρκεια συναυλίας αργεντίνικων συγκροτημάτων μουσικής κούμπια, των Ke Personajes και 18 Kilates, στον χώρο Campo Ferial de Lajastambo, στην πόλη Σούκρε. Ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει ως και 20.000 θεατές.
«Η έφηβη 17 ετών δυστυχώς αφίχθη νεκρή [στο νοσοκομείο]», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βολιβίας η Μαρία Ελένα Λεσκάνο, διευθύντρια του νοσοκομείου Σαν Πέδρο Κλαβέρ της Σούκρε.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν οι γιατροί που την εξέτασαν, έφερε «πολλαπλά αιματώματα στο σώμα της», πρόσθεσε.
Επτά ακόμη άνθρωποι, όλες γυναίκες, διακομίστηκαν τραυματισμένες στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον Τύπο, τα εισιτήρια για τη συναυλία είχαν πουληθεί εκ των προτέρων, όμως κάποιοι προσπάθησαν να μπουν διά της βίας. Άλλοι προσπάθησαν να βγουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.
Εικόνες που κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν δεκάδες ανθρώπους καθώς προσπαθούν να φύγουν σπρώχνοντας μεταλλικές μπαριέρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχει δώσει επίσημη εκδοχή των γεγονότων ως τώρα.
Κυρώθηκε η νέα συμφωνία με τη Hellenic Train: Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, νέα τρένα, αυστηρές ρήτρες
20:36
Απάτη high teck: Υπέκλεπταν τραπεζικά δεδομένα με ειδικό εξοπλισμό σε πορτ μπαγκάζ
20:27
Πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, μετά από προειδοποίηση για εκκένωση χωριού
20:18
28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών - Όταν η αποκάλυψη αποκτά νέα φωνή και επικίνδυνο βάθος
20:10