ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώην μεγάλη σταρ του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα νίκησε τον καρκίνο

Η πρώην μεγάλη σταρ του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα νίκησε τον καρκίνο
Η μεγάλη σταρ του τένις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα AP/Alessandra Tarantino

Νίκησε οριστικά τον καρκίνο, η πρώην μεγάλη σταρ του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, όπως έκανε γνωστό η ίδια μέσα από ανακοίνωσή της στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι πάλευε με τον καρκίνο του λαιμού και του μαστού από τον Ιανουάριο.

«Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους μάγους των πρωτονίων και των ακτινοβολιών κ.λπ. – τι ανακούφιση», έγραψε.

Η 66χρονη πρόσθεσε επίσης στην ανάρτηση της «f*** cancer».

Είχε διαγνωστεί με μη επεμβατική μορφή καρκίνου του μαστού το 2010 και είχε υποβληθεί σε lumpectomy. Η 18 φορές πρωταθλήτρια του Grand Slam στο μονό είχε παρατηρήσει έναν διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της το Νοέμβριο και η βιοψία αποκάλυψε τον καρκίνο του λαιμού σε πρώιμο στάδιο.

Μίλησε στο Ιταλικό Όπεν τον Μάιο για τη μάχη της με την ασθένεια, καθώς παρέλαβε το βραβείο «Racchetta d’Oro» (Χρυσή ρακέτα) για την προσφορά της στο άθλημα.

«Πέρασα μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά τώρα είμαι καλά», δήλωσε τότε η Ναβρατίλοβα.

Η 66χρονη δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η πρόγνωσή της ήταν καλή, αφού παρατήρησε έναν διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της στον τελικό της WTA στο Τέξας τον περασμένο Νοέμβριο.

Η βιοψία έδειξε καρκίνο του λαιμού σε πρώιμο στάδιο, και ενώ υποβαλλόταν σε εξετάσεις για το λαιμό της, όπως είπε, ανακαλύφθηκε κι άλλος καρκίνος, σε αρχικό στάδιο, στο μαστό.

Η Ναβρατίλοβα επέστρεψε στη δουλειά της ως τηλεοπτική αναλύτρια στο Tennis Channel τον Μάρτιο, όταν σε συνέντευξή της στον Piers Morgan του TalkTV, είπε ότι οι γιατροί της είπαν ότι, «απ’ όσο γνωρίζουν, δεν έχω καρκίνο» και ότι θα είναι «έτοιμη να φύγει» μετά από κάποια πρόσθετη ακτινοθεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της κατέκτησε συνολικά 59 τίτλους Grand Slam, εκ των οποίων 31 στα διπλά γυναικών και 10 στα μικτά διπλά.

Ο τελευταίος ήταν το πρωτάθλημα μικτού διπλού με τον Bob Bryan στο US Open του 2006, ένα μήνα πριν από τα 50α γενέθλιά της.

Η Navratilova αποσύρθηκε αρχικά το 1994, μετά από ένα ρεκόρ 167 τίτλων στο μονό και 331 εβδομάδες στο Νο. 1 της κατάταξης της WTA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ