Ουκρανία: Στους 41 οι νεκροί από τις πλημμύρες στις ζώνες που ελέγχει η Μόσχα
Ανανεώθηκε:
Η Ρωσία ανέβασε σήμερα σε 41 τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στις ζώνες που ελέγχει στη νότια Ουκρανία μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο στις αρχές Ιουνίου.
«Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 41», δήλωσε ο αξιωματούχος της ρωσικής κατοχικής διοίκησης της περιφέρειας της Χερσώνας Αντρέι Αλεξέγενκο.
Σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο από τις αρχές που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία, οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν ανέρχονταν σε 29.
Το υδροηλεκτρικό φράγμα Καχόβκα, που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, καταστράφηκε στις 6 Ιουνίου. Εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα πλημμύρισαν στη συνέχεια, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και εγείροντας φόβους για ανθρωπιστική καταστροφή πέραν της περιβαλλοντικής.
Η Μόσχα και το Κίεβο επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη για την καταστροφή αυτή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ρωσία «ναρκοθετεί» τη δεξαμενή ψύξεως των αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
Πακέτο βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία ετοιμάζει η ΕΕ
Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί και αθλητικοί χώροι στην Καρδίτσα λόγω του σεισμού
15:34
Πρώτη δήλωση Χαμενεΐ: «Να κλείσουν όλες οι αμερικάνικες βάσεις στην περιοχή - Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά»
15:29
Δένδιας από Σόφια: Περήφανος και ευτυχής που καλύπτουμε τον βουλγαρικό εναέριο χώρο
15:29
Μέτρα στήριξης ζητούν τα παραδοσιακά αρτοποιεία: Καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
15:27