Ομπάμα: Σεβόμαστε την απόφαση των Βρετανών για Brexit
Τη διαβεβαίωση ότι η σχέση της Ουάσιγκτον με τη Βρετανία είναι ισχυρή έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας παράλληλα ότι σέβεται την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ του Brexit.
"Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε, σεβόμαστε την απόφασή του", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος. "Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνουν αναντικατάστατοι εταίροι των ΗΠΑ, ακόμη και αφού ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση για τη μεταξύ τους σχέση", τόνισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας σε ένα συνέδριο στην Ουάσινγκτον, διαβεβαίωσε και αυτός από την πλευρά του ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί "πολύ στενά και προσεκτικά" τόσο με τη Βρετανία όσο και με την ΕΕ και θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διασφαλίσει ότι η διαδικασία του "διαζυγίου" θα εξελιχθεί "όσο πιο ήπια γίνεται". Το Brexit "δεν θα επηρεάσει την ειδική σχέση (των ΗΠΑ) με τη Βρετανία", υπογράμμισε.
SPONSORED
Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και υποστήριξης για τις Πανελλήνιες 2026
02:00
Σε ποιους νέους κλάδους επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
01:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 5 Iουνίου
00:30
Το Μαυροβούνιο απέλασε 87 Σέρβους ως «απειλή για την ασφάλεια» ενόψει τις Συνόδου ΕΕ-Δ. Βαλκανίων
23:56