Ο Πάπας καυτηρίασε για άλλη μια φορά τη γενοκτονία των Αρμενίων (pics)
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915-16.
Ειδικότερα μιλώντας ενώπιον του προέδρου της Αρμενίας και του διπλωματικού σώματος της χώρας, ο ποντίφικας χρησιμοποίησε αρχικά τον αρμενικό όρο Metz Yeghern (το μεγάλο κακό"). Κατά τη ροή του λόγου του αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον όρο «αυτή η γενοκτονία», υπογραμμίζοντας «την πρώτη από μια θλιβερή σειρά καταστροφών του περασμένου αιώνα».
«Αυτή η τραγωδία, αυτή η γενοκτονία, σηματοδότησε δυστυχώς την αρχή μιας θλιβερής σειράς τεράστιων καταστροφών του περασμένου αιώνα", είπε ο πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στον πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, τους πολιτικούς ηγέτες της Αρμενίας και το διπλωματικό σώμα.
Λίγο νωρίτερα ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προσευχήθηκε στον καθεδρικό ναό του Ετσμιατζίν, κοντά στο Γερεβάν, μαζί με τον Πατριάρχη της Αρμενικής Εκκλησίας Καρέκιν Β΄και απότισε φόρο τιμής στην κοινή διακήρυξη που είχαν υπογράψει ο τελευταίος με τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ το 2001, στην οποία αναφέρονταν στη «γενοκτονία» των Αρμενίων.
Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Τουρκία, η οποία είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Βατικανό το 2015, όταν ο Φραγκίσκος έκανε για πρώτη φορά λόγο για τη «γενοκτονία» των Αρμενίων.
Εύβοια: 12χρονος πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και τράκαρε
08:12
Η Κρίστα Πάικ εσπευσμένα στο νοσοκομείο εβδομάδες μετά τις αποτυχημένες απόπειρες εκτέλεσης
08:08
Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης - Προσοχή στο ΑΦΜ, η διαδικασία «βήμα βήμα»
08:05
Η Lancia εξετάζει την αναβίωση ιστορικών μοντέλων της
07:55