ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Μητέρα σκότωσε τα νεογέννητα παιδιά της και τα κράτησε στην κατάψυξη για χρόνια

Νότια Κορέα: Μητέρα σκότωσε τα νεογέννητα παιδιά της και τα κράτησε στην κατάψυξη για χρόνια
AP Photo / Ahn Young-joon

Η αστυνομία στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι ζήτησε ένταλμα σύλληψης για μια γυναίκα που κατηγορείται ότι σκότωσε δύο από τα νεογέννητά της και κράτησε τα σώματά τους στον καταψύκτη της για χρόνια.

Ένας αξιωματούχος της επαρχιακής αστυνομίας Gyeonggi Nambu δήλωσε στο CNNi ότι η γυναίκα, παραδέχθηκε ότι σκότωσε τα μωρά και είπε ότι το έκανε επειδή αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες στη φροντίδα των άλλων τριών παιδιών της, ηλικίας 12, 10 και 8 ετών.

Τα νεογέννητα ήταν μόλις μιας ημέρας όταν πέθαναν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το πρώτο της φερόμενο θύμα ήταν το τέταρτο παιδί της, που γεννήθηκε σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2018. Σύμφωνα με την αστυνομία η μητέρα στραγγάλισε το κορίτσι την επόμενη μέρα μετά τον τοκετό και έβαλε το πτώμα στην κατάψυξη του σπιτιού της. Κατηγορείται ότι έκανε το ίδιο και στο πέμπτο της παιδί, ένα αγόρι που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2019.

Ο σύζυγός της δήλωσε ότι του είχε πει ότι απέβαλε τα δύο παιδιά και γι΄αυτό δεν γνώριζε για τους υποτιθέμενους φόνους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Μάιο, όταν το κυβερνητικό Συμβούλιο Ελέγχου και Επιθεώρησης διαπίστωσε ότι οι γεννήσεις των μωρών δεν καταγράφηκαν ποτέ επίσημα, αν και υπήρχε αρχείο με τις γεννήσεις τους στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο ειδοποίησε τη Σουβόν Σίτι Χαλ, τη δημοτική κυβέρνηση, η οποία αιτήθηκε αστυνομική έρευνα αφού η μητέρα αρνήθηκε να γίνει έλεγχος στο σπίτι της.

Στις 21 Ιουνίου, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση έρευνας και κατάσχεσης στο σπίτι της γυναίκας, κατά την οποία ομολόγησε τις δολοφονίες, ανέφερε η αστυνομία.

Η γυναίκα πρόκειται να παραστεί σε ακρόαση εντάλματος σύλληψης την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ