ΚΟΣΜΟΣ

Αναμένεται διάγγελμα Πούτιν μετά την εξέγερση της Wagner

Αναμένεται διάγγελμα Πούτιν μετά την εξέγερση της Wagner
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν Sergei Ilyin, Sputnik, Kremlin/ AP

Διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει στους πολίτες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την στάση κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης, που κήρυξε ο επικεφαλής της Wagner,  Γεβγκένι Πριγκόζιν. Την είδησε μετέδωσε πριν από λίγο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (24/6), ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης ανακοίνωσε πως προελαύνει στην περιοχή Ροστόφ δηλώνοντας πως οι μαχητές του είναι έτοιμοι να «καταστρέψουν τα πάντα», σύμφωνα με το CNNi.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη τεθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα και τις περιφέρειες του Ροστόφ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, και του Λίπετσκ.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων της περιφέρειας (του Ροστόφ). Ζητώ από όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν είναι απόλυτα απαραίτητο», ανέφερε ο περιφερειάρχης του Ροστόφ Βασίλι Γκόλουμπεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Εικόνες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο δείχνουν οπλισμένους ένστολους να αναπτύσσονται γύρω από κρατικά κτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ