ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επικοινωνία Μπορέλ με τους ΥΠΕΞ της G7 - Ενεργοποιήθηκε το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων

Ρωσία: Επικοινωνία Μπορέλ με τους ΥΠΕΞ της G7 -  Ενεργοποιήθηκε το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων
AP Photo

Με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 είχε επικοινωνία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει: «Είχα επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 για την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Ρωσία. Εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Δευτέρας, συντονίζομαι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχω ενεργοποιήσει το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων. Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη».

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν μίλησε επίσης με συμμάχους στη Λευκορωσία και την Κεντρική Ασία. Συγκεκριμένα, μίλησε με τον σύμμαχό του στη Λευκορωσία, τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγιεφ, και τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ.

«Ο πρόεδρος τους ενημέρωσε για την κατάσταση (στη Ρωσία)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Καζακστάν, ο Τοκάγιεφ είπε στον Πούτιν ότι τα γεγονότα στη Ρωσία είναι «εσωτερική υπόθεση» και ο Πούτιν τον ευχαρίστησε για την «κατανόηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ