ΚΟΣΜΟΣ

Eπίλεκτο τάγμα του ρωσικού στρατού εμφανίζεται να στηρίζει τον Πριγκόζιν σε βίντεο

Eπίλεκτο τάγμα του ρωσικού στρατού εμφανίζεται να στηρίζει τον Πριγκόζιν σε βίντεο
Screen grab από βίντεο

Mια από τις επίλεκτες μονάδες του ρωσικού στρατού, το 217ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών της Φρουράς, φέρεται να στηρίζει σε βίντεο την ανταρσία της Wagner.

Με τη μισθοφορική ομάδα Wagner φέρεται να τάσσεται το 217ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών Φρουρών της Ρωσίας.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, άνδρας του τάγματος, δήλωσε ότι η μονάδα του στηρίζει τις δυνάμεις του Πριγκόζιν.

«Είμαστε μαζί σας, εμείς σας στηρίζουμε για να εκδικηθούμε τον Πούτιν έχουμε περάσει πολλά… βάζουμε πλάτη για να εκδικηθούμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο στρατιώτης στο βίντεο.

Η Wagner κατευθύνεται προς τη Mόσχα

Στο μεταξύ, στρατεύματα της Wagner φαίνεται να κινούνταν βόρεια προς τη Μόσχα, σύμφωνα με το BBC, την ώρα που οι ρωσικές αρχές ανησυχούν σοβαρά ότι τα στρατεύματα θα φτάσουν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας σύντομα.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο κυβερνήτης της περιοχής Lipetsk, νότια της Μόσχας, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Wagner διέσχιζαν την περιοχή, ενώ βίντεο δείχνει τα στρατεύματα να κατευθύνονται βόρεια.

Δήμαρχος Μόσχας: Η κατάσταση είναι δύσκολη - Αργία η Δευτέρα

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε στο Telegram ότι «έχει κηρυχθεί καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» και ότι η Δευτέρα θα είναι «μη εργάσιμη ημέρα» για να «ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι».

Μάλιστα, ζήτησε από τους Μοσχοβίτες «να απέχουν από τα ταξίδια στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Οι υπηρεσίες της πόλης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ