ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στην περιοχή που θεωρείται ότι εξαφανίσθηκε ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς

Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στην περιοχή που θεωρείται ότι εξαφανίσθηκε ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς
Ο ηθοποιός Τζουλιάν Σάντς, που έχει εξαφανιστεί Arthur Mola/Invision/AP

Ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν το Σάββατο (24/6) στη Νότια Καλιφόρνια κοντά στην περιοχή, όπου οι ερευνητές αναζητούν τον Βρετανό ηθοποιό, Τζούλιαν Σαντς, που αγνοείται από τον Ιανουάριο. 

«Πεζοπόροι επικοινώνησαν με τις τοπικές αρχές της Φοντάνα αφού ανακάλυψαν ανθρώπινα λείψανα στην έρημο Mount Baldy» αναφέρεται σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε το τμήμα της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο. Σύμφωνα με τις αρχές, η ταυτοποίηση των λειψάνων αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα (26/6 -2/7).

Οι έρευνες για τον Σαντς, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τότε που πήγε για πεζοπορία στα βουνά Σαν Γκάμπριελ, βορειοανατολικά του Λος Άντζελες τον Ιανουάριο, επικεντρώθηκαν στην περιοχή Mount Baldy, καθώς στο σημείο αυτό οι αρχές είχαν εντοπίσει στίγμα από το κινητό του, σύμφωνα με το CNNi.

Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής, είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν ξανά μόλις το περασμένο Σάββατο (24/6).

Να σημειωθεί πως, περισσότεροι από 80 εθελοντές συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του, στις οποίες συνέδραμαν δύο ελικόπτερα και drone. Εθελοντές έψαχναν σε «απόκρημνες περιοχές στο όρος Baldy και πραγματοποιούσαν εναέριες έρευνες», σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το τμήμα της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο δήλωσε τη Δευτέρα (19/6) πως «παρά τη βελτίωση του καιρού, τμήματα του βουνού παραμένουν απρόσιτα λόγω ακραίων αλπικών συνθηκών». Πολλά σημεία έχουν απότομο έδαφος, που καλύπτεται από «περισσότερα από τρία μέτρα χιονιού».

Η Γκλόρια Χουέρτα, εκπρόσωπος του τμήματος, είχε δηλώσει στο CNNi τον Ιανουάριο ότι οι αρχές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις προσπάθειές τους λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και του υψηλού κινδύνου να σημειωθεί χιονοστιβάδα.

Human remains are found in California wilderness near search area for actor Julian Sands, authorities say: CNN / Andy Rose

ΔΗΜΟΦΙΛΗ