ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Ένας νεκρός και εννιά τραυματίες από εκτροχιασμό σε τρενάκι του λούνα παρκ

Σουηδία: Ένας νεκρός και εννιά τραυματίες από εκτροχιασμό σε τρενάκι του λούνα παρκ
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί /ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ AP Photo/Markus Schreiber

Ένας νεκρός και εννιά τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών είναι ο νεότερος απολογισμός από το εκτροχιασμό που συνέβη σε τρενάκι του λούνα παρκ, στο πάρκο αναψυχής Grona Lund της Στοκχόλμης

 

Αυτό ανακοινώθηκε από ένα στέλεχος του πάρκου, αλλά και από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το τρενάκι του πάρκου εκτροχιάστηκε μερικώς, στη διάρκεια της διαδρομής του, με συνέπεια, επιβαίνοντες σε αυτό να πέσουν στο έδαφος.

«Αυτό είναι τραγικό και σοκαριστικό, ενώ μάθαμε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του», δήλωσε η Ανίκα Τροσέλιους εκπρόσωπος του πάρκου στην κρατική τηλεόραση SVT.

Το χρονικό της τραγωδίας

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το τρενάκι εκτροχιάστηκε μερικώς, στη διάρκεια της διαδρομής του, με συνέπεια επιβαίνοντες σε αυτό να πέσουν στο έδαφος.

Η Κορνέλια, η οποία μόλις είχε ανέβει στη βόλτα με τον γιο της, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4 της Σουηδίας ότι ο κόσμος άρχισε να τρέχει. «Υπήρχαν πολλές κραυγές. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε», είπε.

Το σουηδικό Expessen επικαλούμενο έναν αστυνομικό, λέγοντας ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν πέσει από το τρενάκι και βρέθηκαν στο πάτωμα, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν μείνει κολλημένοι. Την ίδια ώρα, η Τζένι Λάγκερστεντ, η οποία βρισκόταν στο πάρκο με την οικογένειά της, είπε ότι άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο και είδε την πίστα να τρέμει. «Ο σύζυγός μου είδε ένα βαγόνι από το τρενάκι με ανθρώπους μέσα, να πέφτει στο έδαφος», δήλωσε στο SVT.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο τρενάκι (Jetline), που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η συνολική διαδρομή που καλύπτει είναι 800 μέτρα, και το μέγιστο ύψος στο οποίο φτάνει είναι 30 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ