ΚΟΣΜΟΣ

Ανταρσία Wagner: Άρση του «καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στη Μόσχα

Ανταρσία Wagner: Άρση του «καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στη Μόσχα
Αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι στη Μόσχα στο πλαίσιο του «καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» AP Photo/Dmitri Lovetsky

Ήρθη το πρωί της Δευτέρας (26/6) το «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που είχε επιβληθεί το Σάββατο στη Μόσχα (24/6), μετά την στάση που κήρυξε o επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν σε ανάρτησή του στο Telegram ανακοίνωσε: «αίρουμε όλους τους περιορισμούς που συνδέονται με την εφαρμογή του καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», ενώ ευχαρίστησε τους κατοίκους για «την ψυχραιμία και την κατανόηση» που επέδειξαν.

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανακοίνωση των τοπικών γραφείων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), το καθεστώς αυτό ήρθη επίσης στην περιφέρεια Βορονέζ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή επισήμανε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι «σταθερή».

Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσία κήρυξε καθεστώς «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» σε τρεις περιοχές, τη Μόσχα, το Ροστόφ και τη Βορονέζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ