ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν για Βάγκνερ: «Η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας»

Μακρόν για Βάγκνερ: «Η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας»
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν AP/Lewis Joly

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ αποδεικνύει πως η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από την Μασσαλία, την οποία επισκέπτεται σήμερα, ανέφερε ότι αν και δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες, η κατάσταση που επικρατεί δείχνει τις μεγάλες διαιρέσεις που υπάρχουν στην Ρωσία.

Επισήμανε επίσης ότι η Δύση δεν έχει εμπλακεί στα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να στηριχθεί η Ουκρανία στις προσπάθειες της για αντεπίθεση.

Μία αντεπίθεση που, όπως είπε ο Μακρόν είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο σε σχέση με αυτά που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά και σε σχέση με την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ουκρανίας.

Μπορέλ: Το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με την Wagner, τώρα τον δαγκώνει

«Το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με την Wagner, τώρα τον δαγκώνει. Το τέρας ενεργεί εναντίον του δημιουργού του», τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα ο κ. Μπορέλ σημείωσε, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ότι «δεν είναι καλό να βλέπεις ότι μία πυρηνική δύναμη σαν τη Ρωσία, μπορεί να μπει σε μία φάση πολιτικής αστάθειας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Τέλος επισήμανε ότι «το (ρωσικό) πολιτικό σύστημα δείχνει ότι είναι εύθραυστο και η στρατιωτική δύναμή του ραγίζει. Πρόκειται για σημαντική συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ