ΚΟΣΜΟΣ

Τουρίστας χάραζε όρκους αγάπης στο Κολοσσαίο και κινδυνεύει με... κολοσσιαίο πρόστιμο

Τουρίστας χάραζε όρκους αγάπης στο Κολοσσαίο και κινδυνεύει με... κολοσσιαίο πρόστιμο
AP Photo / Domenico Stinellis, file

Την οργισμένη αντίδραση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, προκάλεσε η ενέργεια νεαρού τουρίστα να χαράξει τα αρχικά του ονόματός του και της κοπέλας του στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ο υπουργός Πολιτισμού ζήτησε να «ταυτοποιηθεί και να υποβληθεί σε κυρώσεις» ο νεαρός που δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής. Ωστόσο, υπάρχει σε βίντεο η στιγμή που σκαλίζει τα ονόματά τους στο μνημείο.

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα: «Θεωρώ πολύ σοβαρό, και ένδειξη μεγάλης αγένειας το γεγονός ότι ένας τουρίστας καταστρέφει ένα από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, έναν ιστορικό τόπο όπως το Κολοσσαίο, για να χαράξει το όνομα του ή της αρραβωνιαστικιάς του».

«Ελπίζω ότι όποιος έκανε αυτή την πράξη να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί σύμφωνα με τους νόμους μας», πρόσθεσε.

Το tweet του υπουργού περιελάμβανε το βίντεο στο οποίο φαίνεται θολωμένη η εικόνα του νεαρού τουρίστα που χρησιμοποιεί κλειδιά για να χαράζει τα γράμματα σε έναν από τους τοίχους του σχεδόν 2.000 ετών ιστορικού μνημείου.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ο νεαρός χάραξε τις λέξεις: «Ivan+Haley 23».

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή και η αστυνομία έλαβε γνώση από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε το πρακτορείο ANSA.

Εάν καταδικαστεί ο άνδρας κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ (16.360 δολάρια) ή φυλάκιση έως και πέντε χρόνια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και το 2020, όταν ένας Ιρλανδός τουρίστας κατηγορήθηκε για βανδαλισμό του Κολοσσαίου, αφού το προσωπικό ασφαλείας τον εντόπισε να σκαλίζει τα αρχικά του στην αρχαία κατασκευή και τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ