Πεσκόφ: «Αναμένεται διάγγελμα Πούτιν» - Θα απαντήσει στον Πριγκόζιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται απόψε να απευθύνει διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το διάγγελμα Πούτιν έρχεται στον απόηχο του ηχητικού μηνύματος του επικεφαλής της Wagner στο Τelegram, Γεβγκιένι Πριγκόζινκαι της ανταρσίας που προκάλεσε αναταραχή στη Μόσχα.
Στο διάρκειας 11 λεπτών μήνυμα στο Telegram ανέφερε: «Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν. Λυπούμαστε που χύσαμε ρωσικό αίμα. Η πορεία προς την Μόσχα είχε σαν στόχο να αποφευχθεί η κατασκευή της Wagner και ήταν απέναντι σε όσους έκαναν φρικτά λάθη στην Ουκρανία. Κανένας δεν υπόγραψε συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο άμυνας. Είχαν αποφασίσει να μας κλείσουν την 1η Ιουλίου».
Μάλιστα υποστήριξε ότι οι κινήσεις των μισθοφόρων της Wagner ήταν ένα μάθημα για το πως θα έπρεπε η Ρωσία να πραγματοποιήσει την εισβολή στην Ουκρανία.
Συνέχισε λέγοντας ότι η θεαματική πορεία των μαχητών της οργάνωσης προς τη Μόσχα κατά την ανταρσία του Σαββάτου αποκάλυψε «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» στη Ρωσία, σημειώνοντας ότι οι άνδρες του διένυσαν 780 χλμ, συναντώντας μικρή αντίσταση.
«Η πορεία αποκάλυψε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στη χώρα», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Λευκορωσία κατασκευάζουν στρατόπεδα για τους μαχητές της Βάγκνερ
Πριγκόζιν: «Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν, λυπούμαστε που χύσαμε ρωσικό αίμα»
Χαμένο ημερολόγιο της Χιροσίμα που βρέθηκε σε αμερικανικό αρχείο και γίνεται ταινία
11:18
Θεσσαλονίκη: Εικοσάχρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει ρεύμα από στύλο ηλεκτροδότησης
11:05
Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις σε δύο ανηλίκους που παρέσυραν και εγκατάλειψαν 36χρονη πεζή
10:59
Νεκρός 42χρονος σε τροχαίο στη δυτική Θεσσαλονίκη - Σοβαρά τραυματίας 41χρονος
10:54