Βρέθηκαν κεφάλια ποντικών μέσα σε συσκευασίες γευμάτων στην Κίνα
Ανανεώθηκε:
Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, βρέθηκε κεφάλι ποντικού σε μια συσκευασία γεύματος σε καφετέρια της Κίνας.
Το κεφάλι του τρωκτικού βρέθηκε μέσα σε μια συσκευασία γεύματος στην καφετέρια του νοσοκομείου παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής της κομητείας Σιουσάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανακοίνωση της υπηρεσίας ρύθμισης της αγοράς της κομητείας.
'Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει το κεφάλι του ποντικού μέσα σε ένα πιάτο moyuya (πάπια με κονιάκ), μια τοπική νοστιμιά, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.
Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο τομέας τροφοδοσίας της καφετέριάς του έχει ανατεθεί σε έναν εξωτερικό συνεργάτη μέσω κυβερνητικής πλειοδοσίας και ότι δεν έχει συναντήσει στο παρελθόν τέτοιο ζήτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ερωτηθείς από το Reuters, αξιωματούχος του νοσοκομείου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, κάλεσε το πρακτορείο ειδήσεων να αναφέρεται σε «επίσημα ρεπορτάζ» χωρίς να επεκταθεί.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που ένα κεφάλι ποντικού βρίσκεται μέσα σε πιάτο: την 1η Ιουνίου ένας φοιτητής στο Βιομηχανικό Πολυτεχνικό Κολλέγιο της Τζιανσί, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ναντσάν, ανήρτησε ένα βίντεο που δείχνει «ένα αντικείμενο με δόντια, μάτια και μύτη» μέσα στο πιάτο του με ρύζι στην καφετέρια του κολλεγίου, σύμφωνα με την South China Morning Post.
Αξιωματούχοι του κολλεγίου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων έπειτα από τα δύο περιστατικά.
«Εφεξής οι καφετέριες θα πρέπει να εγκαταστήσουν κάμερες ασφαλείας και να παίζουν τα βίντεο που καταγράφουν στον χώρο της τραπεζαρίας», έγραψε ένας χρήστης στην ιστοσελίδα Weibo, το αντίστοιχο Twitter της Κίνας.
Το 2022, η Κρατική Διοίκηση για την Ρύθμιση της Αγοράς ανέφερε ότι 518.600 υποθέσεις με παραβιάσεις ασφάλειας των τροφίμων ερευνήθηκαν και διεκπειραιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο.
Παρότι η ασφάλεια τροφίμων στην Κίνα έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, οι επιθεωρήσεις των ρυθμιστικών αρχών της αγοράς εντόπισαν τον περασμένο χρόνο συχνότερα προβλήματα ανάμεσα σε αγροτικά προϊόντα και στην βιομηχανία τροφοδοσίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
To πρώτο blockbuster από την Κίνα ξεπερνάει τα έσοδα όλων των χολιγουντιανών ταινιών
SPONSORED
Φάμμελος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στο νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα
12:15
Σενάριο μετακίνησης Μαρινάκη στη θέση Κυρανάκη: Δευτέρα οι αποφάσεις, Πέμπτη οι ανακοινώσεις
12:03
Συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για παράνομη διακίνηση μεταναστών
11:54
Για «κατάφωρη επίθεση» κάνει λόγο το ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν μετά τα ιρανικά πλήγματα
11:44