«Συναγερμός» από τον ΠΟΥ: Η ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία
Ανανεώθηκε:
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς αναφέρει ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο, είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναμένεται να ανακοινώσει τον Ιούλιο, ότι η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα από αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά, θα καταχωρηθεί ως «πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC).
Η απόφαση της IARC, που οριστικοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα ύστερα από μια συνάντηση των εμπειρογνωμόνων της ομάδας, έχει σκοπό να αξιολογήσει εάν κάτι είναι πιθανός κίνδυνος ή όχι, με βάση όλα τα δημοσιευμένα στοιχεία.
Ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη πόση ποσότητα από ένα προϊόν μπορεί να καταναλώσει ένα άτομο με ασφάλεια, αναφέρει το πρακτορείο.
Η εν λόγω ενημέρωση έρχεται από μια ξεχωριστή επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για τα πρόσθετα τροφίμων, γνωστή ως JECFA (Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας για τα Πρόσθετα Τροφίμων).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ: Και η στέβια στη λίστα με τα επικίνδυνα γλυκαντικά για την απώλεια βάρους
SPONSORED
Ιράν: Εκτοξεύσαμε προειδοποιητικούς πυραύλους και drone κατά πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ
15:45
Ρωσικές παρεμβολές οδήγησαν τα ουκρανικά drone στην Ρουμανία λέει το Κίεβο
15:30
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17