ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνή ΜΜΕ για Τσίπρα: «Η παραίτηση ήρθε μετά την συντριπτική εκλογική ήττα»

Διεθνή ΜΜΕ για Τσίπρα: «Η παραίτηση ήρθε μετά την συντριπτική εκλογική ήττα»
EUROKINISSI/TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Eίδηση στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά ΜΜΕ έγινε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να προτείνει την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του, καθώς και την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

«Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα. Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, που καλείσαι να σταθείς απέναντι στην Ιστορία, σε όσους πορευτήκατε μαζί, σε όσους σε πίστεψαν και στήριξαν προσδοκίες σε σένα, απέναντι στον εαυτό σου, αλλά κι απέναντι σε όσους πολέμησες και σε πολέμησαν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η εν λόγω απόφαση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ.

Guardian: Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποτυχία στις εκλογές

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο Guardian, «το αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί – και πρέπει – να γίνει η αρχή αυτού του κύκλου», τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχος του.

Associated Press: Παραιτείται ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα

Το δημοσίευμα αναφέρεται στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, τονίζοντας πως ήταν αυτά που ώθησαν τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ο 48χρονος σήμερα, Τσίπρας, υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2015 έως το 2019 κατά τη διάρκεια πολιτικά ταραχώδους ετών, καθώς η χώρα αγωνιζόταν να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

La Repubblica: «Κλείνει ένας ιστορικός κύκλος»

Από την πλευρά της, η ιταλική La Repubblica στέκεται ιδιαίτερα στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «κλείνει ένας ιστορικός κύκλος».

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει: «Υπάρχουν κρίσιμες στιγμές στις οποίες πρέπει να ληφθούν θεμελιώδεις αποφάσεις» είπε ο Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας: «Ήρθε η ώρα να ανοίξει ένας νέος κύκλος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ