ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Τουλάχιστον 15 οι νεκροί από την επίθεση ισλαμιστών ανταρτών

Σομαλία: Τουλάχιστον 15 οι νεκροί από την επίθεση ισλαμιστών ανταρτών
Σομαλοί στρατιώτες τρέχουν να πάρουν θέσεις, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μετά από επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας έξω από το ξενοδοχείο Naasa Ηablood στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 REUTERS/Feisal Omar

Σε τουλάχιστον δεκπέντε νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από την επίθεση των Σομαλών ισλαμιστών ανταρτών της Αλ Σαμπάμπ (Al-Shabaab) σήμερα το απόγευμα σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου (Mogadishu), όπως ανακοίνωσε αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας.

Ο Αστυνόμος Μπασίρ Αλί Μοχάμεντ (Bashir Ali Mohamed) πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται φρουροί, πολίτες και αντάρτες.

«Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας τελείωσε και τώρα ελέγχουμε σπιθαμή προς σπιθαμή το κτίριο μήπως κρύβονται αντάρτες σε αυτό», δήλωσε στο Reuters.

Εκπρόσωπος των ανταρτών της Αλ Σαμπάμπ, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, είπε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον είκοσι φρουροί και πολίτες, που κρατούνταν όμηροι.

Στόχος της επίθεσης ήταν το ξενοδοχείο Naasa Hablood στο βόρειο Μογκαντίσου, όπου συχνάζουν ξένοι πολίτες, πολιτικοί και μέλη της διασποράς. Καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια βαριά οπλισμένοι αντάρτες εισέβαλαν στο κτίριο, πυροβολώντας με αυτόματα όπλα.

Όπως σχολιάζει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των θυμάτων από επιθέσεις των ισλαμιστών που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι χαμηλότερος από αυτόν που αναφέρουν οι Σομαλοί αντάρτες.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της βρετανικής Σομαλιλάνδης, στις 26 Ιουνίου 1960, από τους Βρετανούς. Πέντε ημέρες αργότερα το πρώην προτεκτοράτο θα ενωνόταν με την πρώην ιταλική Σομαλιλάνδη, σχηματίζοντας τη Σομαλική Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ