ΚΟΣΜΟΣ

«Τέλος εποχής» για το έντυπο National Geographic - Απολύθηκαν οι τελευταίοι συντάκτες

«Τέλος εποχής» για το έντυπο National Geographic - Απολύθηκαν οι τελευταίοι συντάκτες
Εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic AP Photo/B.K. Bangash

Τους τελευταίους συντάκτες του φέρεται να απέλυσε το National Geographic και δεν θα πωλείται πλέον στα περίπτερα των ΗΠΑ.

Είναι ακόμη ασαφές πόσοι εργαζόμενοι απολύθηκαν κατά τον τελευταίο «γύρο» απολύσεων στο περιοδικό, η κίνηση, όμως, αυτή ακολουθεί τις χιλιάδες απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει η θυγατρική εταιρεία της «Walt Disney» εντός του 2023, σύμφωνα με το CNNi.

Το θρυλικό περιοδικό, το οποίο μέχρι τα τέλη του 2022 είχε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια συνδρομητές, θα εξακολουθήσει τις μηνιαίες εκδόσεις.

Aρκετοί ήταν οι υπάλληλοι που επιβεβαίωσαν την είδηση ​​στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος Νταγκ Μέιν έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter την Τρίτη (27/6): «Το National Geographic απολύει τους συντάκτες του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

«Το National Geographic απολύει όλους τους συντάκτες του. Ήμουν τόσο τυχερός. Έπιασα δουλειά με απίστευτους δημοσιογράφους και λέω σημαντικές, παγκόσμιες ιστορίες. Ήταν τιμή», έγραψε στο Twitter ο Κρέγκ Γουέλς, ένας από τους πρώην ανώτερους συγγραφείς του National Geographic.

Tο συντακτικό έργο του οργανισμού θα γίνεται από ανεξάρτητους συγγραφείς και τους λίγους συντάκτες που παραμένουν στο προσωπικό, ανέφερε η Washington Post. Ωστόσο, η διοίκηση του National Geographic δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένοι συγγραφείς θα παραμείνουν.

«Σήμερα είναι η τελευταία μου ημέρα στο National Geographic», έγραψε στο Twitter Μάικλ Γκρέσκο, πρώην επιστημονικός συντάκτης του περιοδικού, ενώ σε άλλη ανάρτηση ανέφερε «Ήταν τιμή μου να δουλέψω με τους συντάκτες που παραμένουν στο περιοδικό και εξακολουθούν να αξίζουν τη στήριξής σας» αναφερόμενος στους αναγνώστες τους.

National Geographic magazine has laid off the last of its staff writers / Liam Reilly, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ