ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ακρωτηρίασαν το πόδι γυναίκας αφού πιάστηκε στον κινούμενο διάδρομο του αεροδρομίου

Ταϊλάνδη: Ακρωτηρίασαν το πόδι γυναίκας αφού πιάστηκε στον κινούμενο διάδρομο του αεροδρομίου
(AP Photo/Jeff Chiu)

Στον ακρωτηριασμό του ποδιού μιας 57χρονης Ταϊλανδής προχώρησαν οι γιατροί, αφού αυτό πιάστηκε σε έναν κινούμενο διάδρομο σε διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ την Πέμπτη 29/06, σε ένα φρικτό ατύχημα που δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί πλήρως από τις αρχές.

Ο διευθυντής του διεθνούς αεροδρομίου Don Mueang, δήλωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 8:27 π.μ. τοπική ώρα (7:27 μ.μ. ET) στο νότιο διάδρομο του τερματικού σταθμού επιβατών εσωτερικού.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, είπε ότι η γυναίκα, η οποία ταξίδευε στη νότια πόλη Nakhon Si Thammarat, είχε ένα «σοβαρό» ατύχημα στο τέλος ενός κινούμενου διαδρόμου αφού το αριστερό της πόδι πιάστηκε στην άκρη του.

Οι γιατροί αντέδρασαν γρήγορα και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αν και η σοβαρότητα των τραυματισμών της οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού της μέχρι την επιγονατίδα.

Έκτοτε έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Νοσοκομείο Bumrungrad, μια από τις κορυφαίες ιατρικές εγκαταστάσεις της χώρας, πρόσθεσε ο διευθυντής.

«Θα ήθελα να μεταφέρω τη βαθύτατη θλίψη μας», είπε ο διευθυντής του αεροδρομίου στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η Airports Of Thailand (AOT), η κρατική εταιρεία που λειτουργεί αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, θα αναλάβει όλα τα ιατρικά έξοδα και θα παράσχει αποζημίωση.

Μετά το περιστατικό διακόπηκε η λειτουργία σε όλους τους κινούμενους διαδρόμους του αεροδρομίου, ενώ διερευνώνται τα αίτια του συμβάντος και οι μηχανικοί κάνουν ελέγχους ασφαλείας, πρόσθεσε, σύμφωνα με το CNNi.

«Τα αίτια του περιστατικού βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα για να εξακριβωθούν τα γεγονότα. Ίσως χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια επιτροπή διερεύνησης στοιχείων με τη συμμετοχή ξένων προκειμένου να επιτύχουμε αμεροληψία και διαφάνεια», είπε.

Είπε ότι τα διαθέσιμα πλάνα κλειστού κυκλώματος τραβήχτηκαν από μακριά, με αποτέλεσμα η έρευνα να διαρκεί περισσότερο.

Σε αυτό το στάδιο απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε προκαταρκτικό συμπέρασμα, υπερασπίστηκε, ωστόσο, την τακτική συντήρηση και τους ελέγχους του αεροδρομίου και είπε ότι ο διάδρομος ήταν σε λειτουργία για 39 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ