ΚΟΣΜΟΣ

Το Twitter επέβαλε περιορισμούς σε χρήστες - Η εξήγηση από τον Ίλον Μασκ

Το Twitter επέβαλε περιορισμούς σε χρήστες - Η εξήγηση από τον Ίλον Μασκ
Το σήμα του Twitter AP Photo

Το Twitter εφάρμοσε προσωρινά όρια ανάγνωσης για να αντιμετωπίσει «ακραία επίπεδα» απόσπασης δεδομένων και χειραγώγησης του συστήματος, σύμφωνα με τον Ίλον Μασκ.

Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται προσωρινά στην ανάγνωση 6.000 δημοσιεύσεων την ημέρα, αναφέρει ο Μασκ στην ίδια ανάρτηση.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί, περιορίζονται στην ανάγνωση 600 δημοσιεύσεων την ημέρα και 300 αναρτήσεις την ημέρα αντίστοιχα.

Αυτό παρατηρείται μετά την ανακοίνωση του Twitter ότι θα απαιτήσει από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπουν τα tweets, μια κίνηση που ο Μασκ χαρακτήρισε την Παρασκευή «προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης».

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι εκατοντάδες οργανισμοί ή και περισσότεροι αποσπούν δεδομένα του Twitter «εξαιρετικά επιθετικά», επιδρώντας στην εμπειρία του χρήστη.

Ο Μασκ είχε εκφράσει νωρίτερα τη δυσαρέσκειά του για τις εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, η ιδιοκτήτρια του ChatGPT, για τη χρήση των δεδομένων του Twitter για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ