Ο Ρέντσι προτίθεται να δώσει ιταλική υπηκοότητα στους Βρετανούς φοιτητές της χώρας
H κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προτίθεται να δώσει ιταλική υπηκοότητα στους Βρετανούς φοιτητές που σπουδάζουν στην χώρα και οι οποίοι επιθυμούν να τη ζητήσουν, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.
Το μέτρο πρόκειται, πιθανότατα, να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο που αφορά τη χορήγηση υπηκοότητας, τον οποίο εξετάζει στην παρούσα φάση η ιταλική γερουσία, αναφέρει εφημερίδα "La Republica".
Mε την πρωτοβουλία αυτή, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός θέλει να δείξει, εμπράκτως, ότι το ευρωπαϊκό πνεύμα και ιδεώδες συνεχίζει να υφίσταται, παρά τα όποια προβλήματα.
Ο Ρέντσι φέρεται να παρουσίασε το συγκεκριμένο σχέδιό χθες βράδυ, στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο δείπνησε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πρακτικά, όσοι Βρετανοί νέοι σπουδάζουν στην Ιταλία και το επιθυμούν, θα μπορούν πρώτα να εγγραφούν στα μητρώα του δήμου της πόλης στην οποία βρίσκονται, και στη συνέχεια -αν όντως ο σχετικός νόμος εγκριθεί- να υποβάλουν αίτηση για την χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας.
«Πρέπει να δώσουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση στους Βρετανούς νέους της γενιάς του Εrasmus», σχολίασε ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Ρέντσι και αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.
Δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: Στην Ανακρίτρια ο 19χρονος φίλος του θύματος που αναζητούνταν (vid)
13:48
ID.3 Neo: Το ηλεκτρικό hatchback της VW αλλάζει όνομα και αναβαθμίζεται
13:37
Αλεπουδάκι βρέθηκε σε παιδική χαρά του Άλσους Περιστερίου (vid)
13:28
Το MotoGP αναβάλλει το Γκραν Πρι του Κατάρ λόγω του πολέμου
13:17