ΚΟΣΜΟΣ

Στα Τίρανα ο Mπιλ Κλίντον - Θερμή υποδοχή από τον Έντι Ράμα

Στα Τίρανα ο Mπιλ Κλίντον - Θερμή υποδοχή από τον Έντι Ράμα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λύση στο Κόσοβο ζήτησε να βρεθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Mπιλ Κλίντον, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία. 

Έκκληση για την επίλυση της κρίσης στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, απηύθυνε ο Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλβανία, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, του επιφύλαξε θερμή υποδοχή.

Προς τιμή του πρώην Αμερικανού προέδρου, το όνομα του οποίου στην Αλβανία είναι συνδεδεμένο με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη Σερβία του 1999 και την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός οργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (3/07) δημόσια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Τιράνων.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του κράτους, των πολιτικών κομμάτων, των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, εκπρόσωποι του διαπιστευμένου στην Αλβανία διπλωματικού σώματος και πλήθος κόσμου.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Έντι Ράμα εκθείασε τον Μπιλ Κλίντον ως παγκόσμιο ηγέτη και περισσότερο, όπως είπε, για την ιστορική δικαίωση του αλβανικού έθνους σχετικά με την υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωπικό έργο του Κλίντον.

Χαιρετίζοντας τους παρευρεθέντες ο Μπιλ Κλίντον τόνισε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί πολύτιμο θησαυρό στη ζωή του. Κάλεσε τους Αλβανούς να μην απογοητευτούν με τις εξελίξεις και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα μεσολαβούν τελευταία στον Βορά του Κοσσυφοπεδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ