ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυρά ενόπλου στη Φιλαδέλφεια

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυρά ενόπλου στη Φιλαδέλφεια
Περιπολικά στη Φιλαδέλφεια AP Photo (αρχείο)

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από σφαίρες το βράδυ της Δευτέρας (03/07) στη Φιλαδέλφεια, ενώ ένα άτομο έχει συλληφθεί, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της Φιλαδέλφειας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι υπάρχουν «πολλά» θύματα, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνελήφθη ύποπτος που φόραγε αλεξίσφαιρο και παράλληλα κατασχέθηκαν τουφέκι και πιστόλι σε μικρή απόσταση, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Philadelphia Inquirer.

Όπως και η εφημερίδα, ο WPVI, τοπικός τηλεοπτικός σταθμός της Φιλαδέλφειας που ανήκει στο εθνικό δίκτυο του ABC News, ανέφερε πως δύο από τα θύματα ήταν έφηβοι, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε.

Οι λεπτομέρειες για το νέο mass shooting –επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στο ιδιόλεκτο των αμερικανικών αστυνομικών αρχών– στη νοτιοδυτική Φιλαδέλφεια είναι ακόμη συγκεχυμένες. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή (02/07), δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν παιδιά, από πυρά εν μέσω γιορτής σε γειτονιά της Βαλτιμόρης (Μέριλαντ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ