ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικές επιθέσεις με drone καταγγέλει η Μόσχα - Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο Βνούκοβο

Ουκρανικές επιθέσεις με drone καταγγέλει η Μόσχα - Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο Βνούκοβο
Κτήριο μετά από επίθεση με drone/ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo

Νέα επίθεση με ουκρανικά drone καταγγέλει η Μόσχα.

Δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν στους αιθέρες της περιφέρειας της Μόσχας και άλλο ένα στη γειτονική περιφέρεια Καλούγκα, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγές του στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με τις «προκαταρκτικές» πληροφορίες, τρία UAVs, προφανώς ουκρανικά, «κατευθύνονταν προς τη Μόσχα», εξήγησε μια από τις πηγές του πρακτορείου.

Τα δύο από αυτά αναχαιτίστηκαν στην περιοχή της Νέας Μόσχας και το τρίτο στην Καλούγκα, νοτιοδυτικά της περιφέρειας της πρωτεύουσας της Ρωσίας.

Έκλεισε το αεροδρόμιο Βνούκοβο

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανίν κατήγγειλε ότι τους Ουκρανούς ότι εξαπέλυσαν νέα επίθεση με drone κατά της ρωσικής πρωτεύουσας επηρεάζοντας την λειτουργία του αεροδρομίου Βνούκοβο.

Όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο σταμάτησαν με τα αεροπλάνα που κατευθύνονταν στο Βνούκοβο να προσγειώνονται σε άλλα αεροδρόμια της πόλης.

Αρχικά οι Ρώσοι είχαν αναφέρει ότι το πρόβλημα με τις πτήσεις στο Βνούκοβο οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα.

Τι γίνεται στα μέτωπα

Οι Ρώσοι έχουν αΝαπτύξει περισσότερους από 180.000 στρατιώτες στα δύο κύρια ανατολικά μέτωπα ανάμεσα στις πόλεις Λιμάν και Κουπιάνσκ.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το CNNi ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος προσθέτοντας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ένας από τους λόγους σύμφωνα με Ουρανό στρατιωτικό είναι ότι τα ναρκοπέδια στη νότια Ουκρανία είναι γεμάτα με τόσες πολλές νάρκες που οι στρατιώτες προχωρούν πολύ προσεκτικά.

Σε συνέντευξη του ο Ζελένσκι μάλιστα στο CNN ζήτησε από τον πρόεδρο Μπάιντεν να καλέσει την Ουκρανία στο Νάτο τώρα ακόμη και αν η επίσημη ένταξη της γίνει μετά το τέλος του πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ