ΚΟΣΜΟΣ

«Βροχή» αποχωρήσεων από τους Εργατικούς

«Βροχή» αποχωρήσεων από τους Εργατικούς
Ο ηγέτης των Εργατικών μέσα σε μία μέρα μετρά επτά απώλειες στελεχών του. REUTERS/Neil Hall

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννιά στελέχη του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι απέσυραν την υποστήριξή τους στην ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το γεγονός αυτός βυθίζει το κόμμα των Εργατικών σε κρίση μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κόρμπιν έπαυσε τον Χίλαρι Μπεν από τη θέση του επικεφαλής των Εργατικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής νωρίς το πρωί της Κυριακής, αφού ο Μπεν είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία.

Στη συνέχεια οι Γκλόρια ντε Πιέρο, Χέιντι Αλεξάντερ, Λούσι Πάουελ, Ίαν Μάρεϊ, Σίμα Μαλότρα και Τσαρλς Φάλκονερ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποστήριξή τους και παραιτούνται από την "σκιώδη κυβέρνηση" του Κόρμπιν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως παραιτήθηκαν επίσης οι Λίλιαν Γκρίνγουντ και Κέρι Μακάρθι.

Μερικοί από τους παραιτηθέντες ανέφεραν σε δηλώσεις ότι αμφισβητούν την ικανότητα του Κόρμπιν να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός μηνών αφού ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο, μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ