Ιταλία: Οι αρχές έβαλαν στον «πάγο» περιουσιακά στοιχεία αξίας 2 δισεκ. ευρώ Ρώσων ολιγαρχών
Ανανεώθηκε:
Στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 2 δισεκ. ευρώ Ρώσων ολιγαρχών, προχώρησαν οι Ιταλικές αρχές, έπειτα από την ουκρανική εισβολή το Φεβρουάριο του 2022.
Η Ιταλία δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, πολυτελών κατοικιών, γιοτ και αυτοκινήτων, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος του Κρεμλίνου και των υποστηρικτών του.
Στην ετήσια έκθεσή της, η μονάδα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (UIF) της Τράπεζας της Ιταλίας ανέφερε ότι το ποσό των 2 δισεκ. ευρώ έχει επικαιροποιηθεί για να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Ιουνίου.
Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ιταλικές ακτές και τα λιμάνια ήταν δημοφιλής προορισμός για τους εύπορους Ρώσους που αγόραζαν ακίνητα σε τοποθεσίες όπως η λίμνη Κόμο, η Σαρδηνία, η Τοσκάνη και οι ακτές της Λιγούριας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Θα λάβει 1,5 δισ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για ανοικοδόμηση
Λουκασένκο: Δεν θα χρησιμοποιηθούν τα ρωσικά πυρηνικά που αναπτύσσονται στη Λευκορωσία
Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος στην Τουρκία - Μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Λιβύης
21:14
Ιταλία: Νεκρός βρέθηκε ο Νορβηγός πρωταθλητής Ευρώπης του Διάθλου, Σίβερτ Γκούτορμ Μπάκεν
21:10
Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο Γάλλων κομάντος στο αλιευτικό του Έλληνα «Εσκομπάρ»
21:00
Αγρότες: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο Ηρακλείου Κρήτης - Τα αιτήματά τους (vid)
20:51