ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στον Λίβανο: Κοριτσάκι 6 ετών πέθανε μετά από βιασμό

Φρίκη στον Λίβανο: Κοριτσάκι 6 ετών πέθανε μετά από βιασμό
Unsplash

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα έλαβε χώρα στον Λίβανο, όπου ένα κοριτσάκι μόλις έξι ετών φαίνεται πως άφησε την τελευταία του πνοή μετά από βιασμό, με τους παππούδες του παιδιού να κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το συμβάν.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που επικαλείται το newarab.com, η 6χρονη έμενε στο σπίτι των παππούδων της, από την πλευρά της μητέρας της, στην περιοχή Minieh μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη τη λιβανέζικη εφημερίδα An-Nahar, η μητέρα μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο της περιοχής καθώς είχε υψηλό πυρετό, ωστόσο δεν υπάκουσε στις οδηγίες των γιατρών που επέμεναν για άμεση εισαγωγή. Την επόμενη ημέρα το κοριτσάκι πέθανε στο σπίτι των παππούδων της.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το κορίτσι έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας, αφού δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική επίθεση.

Σε εξέλιξη ιατροδικαστική έρευνα

Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη, επιβεβαιώνοντας ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση.

Παράλληλα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι η εισαγγελία του βόρειου Λιβάνου έστειλε δύο ιατροδικαστές, για να διενεργήσουν τις απαραίτητες εξετάσεις και να συντάξουν έκθεση, στην οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του παιδιού που οδήγησε στον θάνατό της.

Η οικογένεια του πατέρα της κατέθεσε μήνυση κατά της οικογένειας της μητέρας της. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του άτυχου κοριτσιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ