ΚΟΣΜΟΣ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζεφ Μπέζος ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του Αμαζονίου

Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζεφ Μπέζος ενώνουν δυνάμεις για την προστασία του Αμαζονίου
Παραπόταμος του Αμαζονίου στη Βραζιλία (AP Photo/Edmar Barros, File)

Το Protecting Our Planet (POP) Challenge ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την κυβέρνηση της Βραζιλίας για να επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και των αυτόχθονων περιοχών της Βραζιλίας.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τη Βραζιλία να επιτύχει μηδενική αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο και να επιταχύνει τη μετάβαση της χώρας της Νότιας Αμερικής σε μια βιώσιμη και πράσινη οικονομία.

Ο νέος συνασπισμός συνεργάζεται στενά με τα υπουργεία Περιβάλλοντος της Βραζιλίας και Ιθαγενών Λαών του Αμαζονίου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Re:wild conservation του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio) και το Bezos Earth Fund του Τζεφ Μπέζος.

«Εμπνεόμαστε από τους φιλόδοξους στόχους της Βραζιλίας για την προστασία του Αμαζονίου, ενός από τα πιο σημαντικά μέρη για την άγρια ζωή στον πλανήτη, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες μέσω του Protecting Our Planet Challenge», δήλωσε ο ΝτιΚάπριο.

Η δέσμευση αποσκοπεί στη διασφάλιση μηδενικής αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο, τη διαφύλαξη 145 εκατομμυρίων στρεμμάτων ακαθόριστων δημόσιων εκτάσεων του Αμαζονίου, την ενίσχυση της διαχείρισης των υφιστάμενων προστατευόμενων περιοχών και των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών, καθώς και την καταπολέμηση τόσο της αποψίλωσης των δασών σε προστατευόμενες περιοχές των ιθαγενών όσο και της κοπής δασών για τη δημιουργία βοσκοτόπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ