ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δέσμη μέτρων της Κομισιόν για την βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων

Νέα δέσμη μέτρων της Κομισιόν για την βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων

Μία νέα δέσμη μέτρων για την βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων ενέκρινε την Τετάρτη (5/7) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των διατροφικών και γεωργικών συστημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, που δημοσίευσε η Κομισιόν, στα νέα αυτά αυτά μέτρα περιλαμβάνεται η παρακολούθηση του εδάφους, προκειμένου τα εδάφη των χωρών της ΕΕ να καταφέρουν να καταστούν «υγιή» μέχρι το 2050 για τη γεωργική παραγωγή.

Οι προτάσεις, που κατατέθηκαν, εκτιμάται πως θα ενισχύσουν επίσης την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, επιτρέποντας την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας σε νέες γονιδιωματικές τεχνικές, για την ανάπτυξη καλλιεργειών ανθεκτικών στο κλίμα και τη μείωση της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και διασφαλίζοντας πιο βιώσιμους, υψηλής ποιότητας και ποικίλους σπόρους και αναπαραγωγικό υλικό για φυτά και δάση.

Ταυτόχρονα, προτείνεται η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, τα οποία θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη χρήση των φυσικών πόρων και την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από αυτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ