ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Ψάχνουν τις κάμερες και τα βιβλία επισκεπτών για να βρουν ποιος έφερε την κοκαΐνη

Λευκός Οίκος: Ψάχνουν τις κάμερες και τα βιβλία επισκεπτών για να βρουν ποιος έφερε την κοκαΐνη
Η Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου AP Photo/Susan Walsh

Στο μικροσκόπιο των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου έχουν μπει τα βίντεο από τις κάμερες αλλά και το βιβλίο επισκεπτών της πρώτης κατοικίας προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έφερε μέσα στο κτήριο την λευκή ουσία που προκάλεσε αναστάτωση και μετά διαπιστώθηκε ότι ήταν κοκαΐνη.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ είπε στους δημοσιογράφους: «Η ουσία εντοπίστηκε στη Δυτική Πτέρυγα σημείο από το σημείο διέρχονται πολλά άτομα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει κάποιος υποβληθεί σε τεστ για ναρκωτικά στο πλαίσιο της έρευνας πρόσθεσε: «Θα ακολουθήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία χρειαστεί ανάλογα με το αποτέλεσμα της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών».

Η δυτική πτέρυγα συνδέεται με το ιδιωτικό τμήμα του Λευκού Οίκου όπου ζουν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν.

Περιλαμβάνει το Οβάλ Γραφείο, το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου και χώρους εργασίας για το προσωπικό και πάντα υπάρχει κόσμος που διέρχεται.

Οι επισκέψεις στο κτήριο έλαβαν χώρας την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Η ουσία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας από τις μυστικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προσωρινά ο Λευκός Οίκος μέχρι να διαπιστωθεί η φύση της απειλής.

Ο πρόεδρος και η οικογένειά του δεν ήταν στην πρώτη κατοικία, καθώς βρισκόταν στο Καμπ Ντέιβιντ.

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το θέμα την Τετάρτη (5/7).

Σύμφωνα με πληροφορίες η ουσία βρέθηκε σε ένα από τα ντουλάπια στα οποία οι επισκέπτες αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι επισκέπτες της οικογένειας μπαίνουν στο Λευκό Οίκο από την Ανατολική Πτέρυγα σύμφωνα με πηγές που θέλησαν να διαστηρήσουν την ανωνυμία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ