ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ για την παρουσία Πριγκόζιν στη Ρωσία: «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του»

Πεσκόφ για την παρουσία Πριγκόζιν στη Ρωσία: «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του»
O Ντμίτρι Πεσκόφ Maxim Shemetov/Pool Photo via AP

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου μετά την αποκάλυψη του Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είναι στη Ρωσία και όχι στη Λευκορωσία

«Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ για τον επικεφαλής της Wagner, προσθέτοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινωνεί «αρκετά συχνά» με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, ο οποίος τον περασμένο μήνα μεσολάβησε για τον τερματισμό της ανταρσίας της Wagner στη Ρωσία είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τον Πριγκόζιν, βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βρίσκεται στο έδαφος της Λευκορωσίας».

Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ο Λουκασένκο βγάζει για μια ακόμη φορά το φίδι από τον τρύπα για να μην γίνει από τον Πούτιν.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με ενδεχόμενη διακοπή των προμηθειών ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη εν μέσω μιας διένεξης της Ρωσίας με την ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ