ΚΟΣΜΟΣ

Πιθανή η συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Πιθανή η συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν AP/Made Nagi

Ο Τζο Μπάιντεν αλλά και ο  Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενδέχεται να έχουν μία κατ' ιδίαν συνάντηση κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Την πληροφορία μεταφέρουν πηγές που αναφέρουν ότι είναι πιθανό να γίνει κατά τη διάρκεια της συνόδου και βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για τη διοργάνωση της.

Μια σύντομη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών είναι πιθανή, αλλά δεν έχει ακόμη κανονιστεί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να εγείρει εμπόδια στην ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, ενώ ο Μπάιντεν ασκεί πιέσεις για την επίλυση του ζητήματος και την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας και το ζήτημα είναι πιθανό να κυριαρχήσει σε μια ενδεχόμενη συζήτηση.

Συνάντηση Ζελένσκι με Ερντογάν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη πρόκειται να βρεθεί την Παρασκευή 7/7, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την είδηση μετέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ειδικότερα τη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, η οποία συνήφθη τον Ιούλιο του 2022 με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

Η Μόσχα απειλεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία, λέγοντας ότι δεν βλέπει «κανένα λόγο» να την παρατείνει μετά τη λήξη ισχύος της, στις 17 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ