ΚΟΣΜΟΣ

Iσπανία: 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο - Σχέδιο αντιμετώπισης της κοινωνικής ανισότητας

Iσπανία: 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο - Σχέδιο αντιμετώπισης της κοινωνικής ανισότητας
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας πρότεινε η υπουργός Εργασίας της ΙσπανίαςΓιολάντα Ντίαζ, με σκοπό να δοθούν 20.000 ευρώ σε κάθε νέο 18 ετών για σπουδές, κατάρτιση ή έναρξη επιχείρησης.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα Sumar, την οποία διαχειρίζεται η Ντίαζ, η οποία ανακοίνωσε την πολιτική της πριν από τις πρόωρες γενικές εκλογές της 23ης Ιουλίου στην Ισπανία, η εν λόγω πρωτοβουλία θα κόστιζε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα συγκεντρωθούν με τη φορολόγηση των πλουσίων.

«Στόχος είναι να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από το οικογενειακό υπόβαθρο ή το εισόδημα των πολιτών. Οι πληρωμές θα ξεκινούν από την ηλικία των 18 και θα συνεχίζονται μέχρι την ηλικία των 23 ετών και θα συνοδεύονται από διοικητική υποστήριξη για να βοηθήσουν τους νέους να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση», ανέφερε η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, σύμφωνα με τον Guardian.

«Έχει να κάνει με τη δυνατότητα να δώσουμε στους νέους ένα μέλλον και την ευκαιρία να σπουδάσουν ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς να εξαρτώνται από το επώνυμό τους ή την οικογένεια από την οποία προέρχονται», πρόσθεσε η Ντίαζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ