ΚΟΣΜΟΣ

Φάλαινες στο Μεξικό πλησιάζουν ανθρώπους για να αφαιρέσουν παράσιτα από πάνω τους

Φάλαινες στο Μεξικό πλησιάζουν ανθρώπους για να αφαιρέσουν παράσιτα από πάνω τους
Screen grab/Youtube/Guardian

Στο Μεξικό, οι γκρίζες φάλαινες συνηθίζουν να πλησιάζουν τις βάρκες που τις παρακολουθούν, και με τις κατάλληλες κινήσεις «ζητούν» να τους αφαιρέσουν παράσιτα από το κεφάλι τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, στο βίντεο που δημοσιεύει καταγράφεται φάλαινα να έχει ψείρες που αφαιρούνται από το κεφάλι από τον καπετάνιο μιας βάρκας, στη λιμνοθάλασσα Ojo de Liebre, στο Μεξικό.

«Το έχω κάνει επανειλημμένα με την ίδια φάλαινα και άλλες. Είναι πολύ συναρπαστικό για μένα», είπε ο καπετάνιος της βάρκας Πάκο Χιμένεθ Φράνκο.

Οι ψείρες των φαλαινών, μοιάζουν με καβούρια που σέρνονται στα κεφάλια του ζώου, τρώγοντας φύκια στο σώμα τους και τρέφονται με ξεφλουδισμένο δέρμα και τα σημεία πληγών.

«Νομίζω ότι οι γκρίζες φάλαινες έχουν μια σχέση αγάπης-μίσους με τις ψείρες τους», είπε ο Mark Carwardine, Βρετανός ζωολόγος με μεγάλη εμπειρία στην περιοχή.

«Έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και χιλιάδες από αυτά τα μικρά πλάσματα που κρατιούνται σφιχτά ή κινούνται, με τα εξαιρετικά αιχμηρά, κυρτά νύχια τους, πρέπει να τα τρελαίνουν. Μπορεί πραγματικά να πονέσει όταν μια ψείρα φάλαινας πιάνει το δάχτυλό σου – μοιάζει σαν μικροσκοπικά τσιμπήματα» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ