ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη ζήτησε ο Δήμαρχος Σμύρνης για το πάρτι σε ελληνορθόδοξο ναό

Συγγνώμη ζήτησε ο Δήμαρχος Σμύρνης για το πάρτι σε ελληνορθόδοξο ναό
Facebook

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Δήμαρχος Σμύρνης μετά τις αντιδράσεις για το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που έγινε στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου, το βράδυ της Παρασκευής (7/07).

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης και την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών ο δήμαρχος της πόλης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. 

«Λυπούμαστε εξαιρετικά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα» είπε ο Τουντς Σογέρ.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανκοίνωση μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής που έγινε στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου, το βράδυ της Παρασκευής (7/07).

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτι με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας», επισημαίνει.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», τονίζει το ΥΠΕΞ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ