Βόρεια Κορέα: Ποινικό αδίκημα το «αγάπη μου» - Με ποια λέξη αντικαθίσταται
Σε ποινικό αδίκημα έχει αναδειχθεί στη Βόρεια Κορέα η χρήση αργκό ή λεξιλογίου, που έχει ρίζες στην νοτιοκορεάτικη διάλεκτο, στην οποία σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, εντάσσονται και οι λέξεις «αγάπη μου» και «σ' αγαπώ».
Ειδικότερα, στη Βόρεια Κορέα, οι γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιούν τη λέξει «dongji», που σημαίνει «σύντροφος» για να απευθυνθούν στους συζύγους τους, όπως μεταδίδει το South China Morning Post.
Οι Βορειοκορεάτες που χρησιμοποιούν αργκό ή λεξιλόγιο από τα νότια των συνόρων μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές που μπορεί να περιλαμβάνουν καταναγκαστική εργασία ή ακόμα και θάνατο σύμφωνα με τον Νόμο για την Πολιτιστική Προστασία της Γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ.
Η στρατηγική αυτή υλοποιείται από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πλαίσιο της λογικής του της «κατάργησης» των «καπιταλιστικών» λέξεων.
SPONSORED
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31
Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το μέρισμα της προόδου της Οικονομίας στην κοινωνία
10:21
Νεκρός 60χρονος που έπεσε από μπαλκόνι πέμπτου ορόφου στη Λάρισα
10:21
Η ΕΚΤ έτοιμη για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες την Πέμπτη: Η πρώτη μετά από 2,5 χρόνια
10:14