ΚΟΣΜΟΣ

Γνωστός παρουσιαστής του BBC κατηγορείται ότι χρημάτιζε ανήλικο για γυμνές φωτογραφίες

Γνωστός παρουσιαστής του BBC κατηγορείται ότι χρημάτιζε ανήλικο για γυμνές φωτογραφίες
AP Photo/Frank Augstein

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση ότι παρουσιαστής του BBC πλήρωσε έφηβο, χωρίς να γνωστοποιείται αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, με πάνω από 35.000 λίρες για φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λούσι Φρέιζερ θα έχει επείγουσες συνομιλίες με τον γενικό διευθυντή του BBC, μετά τις κατηγορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα εναντίον του παρουσιαστή. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού της Βρετανίας χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως «βαθιά ανησυχητικές».

Οι ισχυρισμοί, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την εφημερίδα «Sun», λένε ότι η οικογένεια του νεαρού διαμαρτυρήθηκε στο BBC τον περασμένο Μάιο.

Το BBC πρέπει να διερευνήσει επειγόντως και με ευαισθησία το γεγονός, ανέφερε το υπουργείο και πρόσθεσε: «Ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που λαμβάνει δημόσια χρηματοδότηση, ανώτεροι αξιωματούχοι τόνισαν στο BBC ότι οι ισχυρισμοί πρέπει να διερευνηθούν επειγόντως και με ευαισθησία, με το [υπουργείο] να παραμένει ενήμερο», ανέφερε η δήλωση.

Η μητέρα του νεαρού - που ισχυρίζεται ότι ήταν 17 ετών όταν ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον παρουσιαστή - είπε ότι το παιδί της είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να ικανοποιήσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Πρόσθεσε ότι αν συνεχιζόντουσαν οι πληρωμές αυτές, το παιδί της σήμερα ηλικίας 20 ετών θα είχε «πεθάνει».

Υποστήριξε επίσης ότι μια εικόνα του παρουσιαστή με τα εσώρουχά του, την οποία ανέφερε η Sun το Σάββατο, τραβήχτηκε ως μέρος μιας βιντεοκλήσης που είχε ο παρουσιαστής με το παιδί της.

Έχοντας ενημερώσει το BBC για τις ανησυχίες της στις 19 Μαΐου, η οικογένεια είπε ότι απογοητεύτηκε όταν ο παρουσιαστής παρέμεινε στην θέση του και συνέχιζε κανονικά την εργασία στου στο BBC.

Η Sun δεν κατονομάζει τον παρουσιαστή βάση νομοθεσίας, ούτε το BBC, αλλά υποστηρίζει ότι θα γίνει γνωστό το όνομά του σύντομα.

Ο παρουσιαστής φέρεται να έχει αποσυρθεί από τον αέρα εν αναμονή έρευνας, αλλά λέγεται ότι είναι γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αστυνομική έρευνα για πιθανά εγκλήματα που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών, όπως αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ