ΚΟΣΜΟΣ

Mυστική συνάντηση Πούτιν - Πριγκόζιν στη Μόσχα μετά την ανταρσία της Wagner

Mυστική συνάντηση Πούτιν - Πριγκόζιν στη Μόσχα μετά την ανταρσία της Wagner
Pool Sputnik Kremlin / AP Photo

Mυστικές συνομιλίες στη Μόσχα είχε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner. 

Σύμφωνα με την γαλλική Liberation, που επικαλείται πηγές μυστικών υπηρεσιών, η μυστική συνάντηση Πούτιν- Πριγκόζιν πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά την ανταρσία της Wagner.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της Wagner, φαίνεται πως παραμένει στη Ρωσία μετά τη συνάντηση και δεν έχει επιστρέψει στη Λευκορωσία.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος και ο πιο στενός φίλος, εάν υπάρχει τέτοιος, του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λουκασένκο ανακοίνωσε και μάλιστα στο CNNi πως ο Γεβγένι Πριγκόζιν, ο άνθρωπος που υποτίθεται πως ολόκληρη η FSB ψάχνει, δεν βρίσκεται πλέον στην Λευκορωσία.

Για να το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον ο Λουκασένκο, τόνισε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του ο Πριγκόζιν έχει μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη.

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είχε τρίωρη συνάντηση με τον Πριγκόζιν στις 29 Ιουνίου

Το ρεπορτάζ της Liberation επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δηλώνοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη ανταρσία της 24ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η τρίωρη συνάντηση έλαβε χώρα στις 29 Ιουνίου και σε αυτήν ήταν παρόντες και διοικητές της στρατιωτικής εταιρείας που ίδρυσε ο Πριγκόζιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ