ΚΟΣΜΟΣ

Απορρίπτουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό Ραχόι Σοσιαλιστές και Ciudadanos

Απορρίπτουν κυβέρνηση με πρωθυπουργό Ραχόι Σοσιαλιστές και Ciudadanos
REUTERS

Δυσκολεύει όπως φαίνεται ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ισπανία, καθώς τόσο οι Σοσιαλιστές όσο και οι Ciudadanos ανέφεραν πως δε θα στηρίξουν τον Μαριάνο Ραχόι για το σχηματισμό κυβέρνησης

«Δε θα στηρίξουμε τον Ραχόι ούτε θα απέχουμε από την ψηφοφορία στη Βουλή» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών Αντόνιο Χερνάντο απαντώντας ουσιαστικά στα σενάρια να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση μειοψηφίας με την ανοχή των Σοσιαλιστών, μεταδίδει το Reuters.

Επίσης και ο ηγέτης των φιλελεύθερων Ciudadanοs Άλμπερτ Ριβέρα δήλωσε σήμερα πως δε θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ραχόι.

Mιλώντας γις τις ισπανικές εκλογές στο CNN Greece ο ισπανός μεταφραστής λογοτεχνίας Νάτσο Αλόνσο Μπλάνο τονίζει πως οι Ισπανοί πολίτες ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα προκειμένου αυτά να συνεργαστούν για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Ωστόσο εκτιμά ότι αυτά δεν φαίνεται να το έλαβαν.

Σχετικά με τους Podemos οι οποίοι δεν είχαν όσο καλά αποτελέσματα ανάμεναν, ο ίδιος εκτιμά ότι ζουν “σε ένα είδος ουτοπίας”, όπως λέει και πως οι πολίτες, βλέποντας τα μοντέλα που ακολουθούν σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν ήθελαν κάτι τέτοιο για την Ισπανία.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς σχολιάζει Ισπανός δημοσιογράφος το εκλογικό αποτέλεσμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ