ΚΟΣΜΟΣ

Επιτροπή Συντηρητικών: Η Βρετανία να διαπραγματευτεί το Brexit πριν γίνουν εκλογές

Επιτροπή Συντηρητικών: Η Βρετανία να διαπραγματευτεί το Brexit πριν γίνουν εκλογές
REUTERS/ ERIC VIDAL

Η Βρετανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί τους όρους αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτού γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της επιτροπής των συντηρητικών βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως θα παραιτηθεί, αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επιτροπή των Συντηρητικών πρότεινε ο διάδοχός του να έχει αναλάβει τα ηνία μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου το αργότερο.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα οι βουλευτικές εκλογές μετά την επιλογή του νέου αρχηγού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γκράχαμ Μπρέιντι, ανέφερε πως θα πρέπει να προηγηθεί η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Μόλις μας δόθηκε μία σαφής κατεύθυνση από τον βρετανικό λαό. Έχουμε ένα μεγάλο και πολύπλοκο έργο να φέρουμε εις πέρας”, ανέφερε μιλώντας στο Sky News.

“Είναι πολύ λογικό να αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει με αυτό, να προχωρήσουμε με αυτό, να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε ένα όσο πιο καλό αποτέλεσμα μπορούμε, προτού κληθούν οι πολίτες να το εγκρίνουν ή να το απορρίψουν σε γενικές εκλογές”, σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ