ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Σειρά συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη - Στις 12:00 με τον Ερντογάν

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Σειρά συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη - Στις 12:00 με τον Ερντογάν
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουγός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφκι, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ενώ προέβησαν σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την εμβάθυνσή τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφκι. / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Τέλος, το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη κλείνει με συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Μητσοτάκης: Το μεταναστευτικό είναι πρόκληση, πολιτική και γεωπολιτική, για το ΝΑΤΟ

Στην παρέμβασή του στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, είναι πρόκληση, πολιτική και γεωπολιτική για το ΝΑΤΟ, καθώς αφορά τις σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας με τη Νότια Γειτονία.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε ότι η Συμμαχία έχει κάνει πολλά και ότι το Ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Ο Πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να είναι ακόμη μια πρόκληση για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ