Οργή στην Ιταλία μετά την απόφαση ότι το «χούφτωμα» έως 10 δευτερόλεπτα δεν είναι παρενόχληση
Ανανεώθηκε:
Σάλος επικρατεί στην Ιταλία μετά την απόφαση δικαστή ότι το ανεπιθύμητο άγγιγμα που διαρκεί λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα δεν αποτελεί σεξουαλική παρενόχληση.
Ξεσπούν μέσω TikTok, Ιταλοί και Ιταλίδες, δημοσιεύοντας βίντεο ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την εν λόγω αμφιλεγόμενη απόφαση δικαστή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αθώωση ενός άνδρα που παραδέχτηκε ότι χάιδεψε μια μαθήτρια, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το έκανε για αστείο.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο επιστάτης «παρενόχλησε για λίγο την έφηβη, κάνοντας μια άκομψη κίνηση που δεν υποδείκνυε λαγνεία» ενώ «δεν διήρκεσε αρκετά».
«Άρπαξε τα οπίσθιά μου, έπειτα με τράβηξε πονώντας με. Αυτός δεν είναι τρόπος να ''αστειεύεται'' ένας ηλικιωμένος με μία έφηβη. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ήταν υπεραρκετά για να με κάνει να νιώσω τα χέρια του πάνω μου» ανέφερε η 17χρονη στην Corriere della Sera, όπως μεταδίδει το BBC.
Με hashtag #10secondi ή «palpata breve» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «ένα σύντομο ψηλάφισμα», άνδρες και γυναίκες μέσω των social media δημοσιεύουν περιπαικτικά βίντεο για να δείξουν πόσο μεγάλη είναι η διάρκεια των 10 δευτερολέπτων ενάντια στην απόφαση του δικαστή.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Ιταλό ηθοποιό, Πάολο Καμίλι, ο οποίος ανήρτησε βίντεο στο TikTok, ξεκινώντας να τρίβει το στήθος του για σχεδόν 10 δευτερόλεπτα. Έπειτα, ακολούθησαν εκατοντάδες αντιδράσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Στάχτη έγινε η «Αφροδίτη των κουρελιών» του Μικελάντζελο Πιστολέτο μετά από εμπρησμό
Εικόνες από την «έρημη» Αθήνα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (pics)
13:45
Πρώην ΥΠΕΞ του Ιράν: «Οι ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν - Δεν μπορούν να υπαγορεύουν τους όρους τους»
13:39
Liveblog: Οι δύο όροι του Ιράν στις ΗΠΑ για συμφωνία - «Απέτυχαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας»
13:28
Ηράκλειο: Συνελήφθη 60χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Στην κατοχή του βρέθηκαν έξι όπλα, μαχαίρια και βαλλίστρα (pics)
13:26