Ολλανδία: Απαγόρευση εφαρμογών όπως TikTok, AliExpress στα υπηρεσιακά κινητά των δημοσίων υπαλλήλων
Ανανεώθηκε:
Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ολλανδία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις AliExpress, WeChat κι άλλες εφαρμογές στα υπηρεσιακά τους κινητά τηλέφωνα λόγω φόβων για τη διενέργεια κατασκοπείας.
Επικαλούμενο πηγές, το ολλανδικό δίκτυο NOS υποστηρίζει πως άλλες δέκα 10 εφαρμογές, μεταξύ των οποίων η TikTok , έχουν ήδη μπει στην μαύρη λίστα για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Οι εν λόγω εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, χώρες τις οποίες η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών AIVD χαρακτηρίζει ένοχες για κατασκοπεία.
Τον Απρίλιο, η AIVD ανακοίνωσε ότι η Κίνα θέτει τη μεγαλύτερη απειλή στην οικονομική ασφάλεια της Ολλανδίας.
Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα το NOS, όμως όπως μεταδίδει το Reuters, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση της πληροφορίας από πηγή της ολλανδικής κυβέρνησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Βλέπουν» τη Ρωσία πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε Τραμπ και Κλίντον
ΗΠΑ: Κινεζική κυβερνοεπίθεση κατασκοπείας σε κρατικές υπηρεσίες καταγγέλλει η Microsoft
Κατέρρευσε παλιό σπίτι σε πολυσύχναστο σημείο της Χαλκίδας - Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς (vids)
23:16
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1: «Διπλό» τίτλου για την «Ένωση» - Ακυρώθηκε γκολ των Πειραιωτών στο 98'
23:04
Σε τουλάχιστον επτά συνεντεύξεις σήμερα ο Τραμπ συνέχισε τις απειλές κατά του Ιράν
22:52
Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο - Μεταφορά μέσω θαλάσσης
22:40