Π. Μοσκοβισί: Η Ε.Ε. έχει τα εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα αναγκαία εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας της σε ύφεση, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στις συνέπειες από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
«Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί, αλλά δεν βλέπουμε ισχυρή αναταραχή ή κρίση», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει κραχ στις αγορές, έτσι όλοι μπορούν να καθησυχασθούν ότι θα πάρουμε σοβαρά την κατάσταση και θα την αντιμετωπίσουμε καλά».
«Έχουμε τα μέσα, ιδιαίτερα τη συνεργασία των κεντρικών τραπεζών, για να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, να καθησυχάσουμε τις αγορές και να παράσχουμε ρευστότητα, εάν χρειασθεί», σημείωσε ο Μοσκοβισί.
Επιπλέον, τόνισε ότι «το άρθρο 50 (για την άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ) πρέπει να ενεργοποιηθεί το συντομότερο».
Βουλή: Στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές
10:05
Πώς οι Αμερικανοί έχασαν επτά πολεμικά αεροπλάνα στον πόλεμο στο Ιράν
10:00
Πώς η Snappi μειώνει το κόστος των μετακινήσεων πέρα από το Fuel Pass
10:00
Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει στο σωστό χρόνο» για τις έδρες εμπλεκόμενων βουλευτών
09:53