ΚΟΣΜΟΣ

Η Βενετία αναζητά γιατρούς από όλο τον κόσμο λόγω της έλλειψης υγειονομικών

Η Βενετία αναζητά γιατρούς από όλο τον κόσμο λόγω της έλλειψης υγειονομικών
pixabay

Η Βενετία αναζητά γιατρούς από όλο τον κόσμο λόγω της έλλειψης υγειονομικών. Ο μέσος προσφερόμενος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 5.000 ευρώ καθαρά. Το πακέτο περιλαμβάνει προνόμια όπως θέση στάθμευσης και ειδυλλιακή θέα.

Ένα σόου φωτός χρησιμεύει τόσο ως ψυχαγωγία όσο και ως οδηγός στρατολόγησης. Η Βενετία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη οικογενειακών γιατρών και έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που ονομάζεται «Γιατρέ, η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο σε περιμένει» σε μια προσπάθεια να προσελκύσει γιατρούς από όλο τον κόσμο. Η περιφερειακή κυβέρνηση προσφέρει πολύ ανταγωνιστικά κίνητρα.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε κλινική σε συμβολική τιμή και ενοικίαση κατοικίας σε αξιοπρεπή τιμή, να τους συνδέσουμε με το προσωπικό και με το νοσοκομείο, με τη δραστηριότητα στο νοσοκομείο, ακριβώς για να διευκολύνουμε τη φροντίδα του ασθενούς, του ατόμου, του πολίτη», δήλωσε η Manuela Lanzarin, περιφερειακή σύμβουλος υγείας του Βένετο.

Η διαφήμιση της καμπάνιας προσελκύει την προσοχή των ντόπιων και των τουριστών. Γιατροί από την Ιταλία ακόμη και από τη Βραζιλία έχουν ήδη ανταποκριθεί στην δελεαστική προσφορά.

Τα επόμενα χρόνια η Βενετία και τα νησιά της θα χρειαστεί να καλύψουν δεκάδες θέσεις γενικών γιατρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ