Ισπανία: Στις φλόγες η Λα Πάλμα - Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι
Πυρκαγιά ξέσπασε στο δάσος του νησιού Λα Πάλμα στην Ισπανία, η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση τουλάχιστον 500 ανθρώπων.
Η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Ελ Πινάρ ντε Πουνταγκόρντα, μια δασική περιοχή στα βόρεια του νησιού στα Κανάρια Νησιά την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προετοιμάζονται για υπερβολική ζέστη την ερχόμενη εβδομάδα.
Τουλάχιστον 11 σπίτια καταστράφηκαν καθώς η φωτιά εξελισσόταν, δήλωσε σήμερα ο Φερνάντο Κλαβίχο, πρόεδρος των Καναρίων Νήσων.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να απομακρυνθούν μπορεί να φτάσει τους 1.000. Εξαρτάται από το αν μπορούμε να θέσουμε υπό έλεγχο αυτούς τους ισχυρούς ανέμους», είπε ο Κλαβίχο στους δημοσιογράφους στη Λα Πάλμα.
Περίπου 140 εκτάρια (346 στρέμματα) γης καταστράφηκαν από τη φωτιά, πρόσθεσε.
Τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερις πυροσβεστικές μονάδες στο έδαφος έδωσαν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο νησί, το οποίο αποτελεί μέρος ενός ισπανικού αρχιπελάγους στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αφρικής.
Οι αρχές του νησιού ζητούσαν βοήθεια από άλλα νησιά του αρχιπελάγους, όπως η Γκομέρα και η Τενερίφη.
Συμφωνία 3,9 δισ. ευρώ για κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI στο Σίδνεϊ
10:44
Η Όπρα Γουίνφρεϊ επαινεί την απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τα social media για παιδιά
10:44
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική - Που παραμένουν προβλήματα από την κακοκαιρία Byron
10:39
Ψυχρό Φεγγάρι: Η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους φώτισε κάθε γωνιά του πλανήτη (pics)
10:37